top of page
Search
  • Kathy Anita de Vries

De zwaarte van het verdriet

Wat betekent verdriet? Verdriet betekent onder meer zwaarte en deze zwaarte mag zeker niet ontkend worden. In verschillende fases is identificatie met de zwaarte van het verdriet drukkend aanwezig. Maar...


Ook voor mij kwam er een moment dat ik mijn verdriet ophief.

ik verlangde ernaar.

Ik hief mijn verdriet op en hield het tegen het licht.

Wat gebeurde toen?

Het licht speelde erdoor.

Het dwarrelde in stralen door mijn verdriet heen.

Wat gebeurde?

Mijn verdriet werd transparanter.


Er kwam een dag dat ik als het ware door mijn verdriet heen kon kijken.

Het was er nog wel. ik zag het ook, maar het kleurde lichtjes...

De donkere kleuren vermengden zich met de lichte.


Wat gebeurt?

Het licht breekt erdoor heen,

Ik glimlach in het licht...


Dankbaar.
12 views0 comments

Recent Posts

See All

Rouw behoeft rust, tederheid en aandacht

Ik schrijf dit omdat ik vaak schrik van de opmerkingen en woorden die ik om mij heen hoor van mensen die of zelf een rouwproces meemaken of opmerkingen maken als vriend of buitenstaander over degenen

Eigenheid als bron van troost

Elly Salome, de in 1922 geboren pianiste, docente hoofdvak piano aan het Rotterdams conservatorium en recensente van o.a. Het Parool en de NRC. Al in 1933 maakte Freud een grote stap door de invloed v

De vluchteling

Op een dag werd ik wakker en was ik veranderd in een vluchteling. Deze zin maakte diepe indruk op mij. Waarom vroeg ik mij af. Het was het woord veranderen dat mij zo raakte. Wat betekent het? Een men

Comentarios


bottom of page